Taxeren

Taxeren

HetMakelaarshuis taxeert jaarlijks vele woonhuizen in opdracht van particulieren, banken, hypotheekadviseurs, gemeenten, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. Geen woonhuis is hetzelfde en ook het doel van taxeren is verschillend. HetMakelaarshuis kent de woningmarkt in deze regio als geen ander. Onze taxateur is niet voor niets een be√ędigd taxateur en examinator van de NVM.

Het taxatieproces

Stap 1
Waarde van woning
Je wilt de waarde van je woning weten en daarvoor de woning laten taxeren? Wanneer je de waarde nodig hebt voor een verkoopbesluit kunnen wij vrijblijvend en GRATIS een waardebepaling maken die wij mondeling met je bespreken. Aan de hand van deze waardebepaling weet jij wat je kunt verwachten bij verkoop.
Stap 2
Gevalideerd taxatierapport
Als je een huis hebt gekocht en de koopovereenkomst is getekend, vraagt de bank voor de financiering om een gevalideerd taxatierapport. Ook als je een bestaande hypotheek wilt aanpassen, of wilt verhogen ten behoeve van een verbouwing of wilt oversluiten vraagt de bank om een gevalideerd taxatierapport. Onze taxatierapporten worden door alle banken geaccepteerd en gevalideerd door het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut).
Stap 3
Taxatieopdracht
Wanneer wij jouw woning gaan taxeren, leggen wij de gemaakte afspraken duidelijk en schriftelijk vast in een overeenkomst. Hierin staan de gegevens van de woning, de te taxeren waarde(s). (Dit kunnen er meer zijn als wij ook de waarde na verbouwing taxeren) Ook de afgesproken kosten en verdere afspraken staan vermeld.
Stap 4
Opname van de woning
Op de afgesproken dag en tijd komt de taxateur in de woning om de woning te beoordelen. De taxateur bekijkt alle ruimten en beoordeelt de woning bouwkundig. Daarnaast wordt gekeken naar de indeling, isolatie en energiezuinigheid van de woning. Alle gegevens worden genoteerd en van elke kamer wordt een foto gemaakt. Verder wordt de woning opgemeten en de oppervlaken berekend. De opname van de woning duurt ongeveer 45 minuten.
Stap 5
Uitwerken taxatie
Op kantoor worden de bestemming, bodemgesteldheid, omgevingsfactoren en gegevens over de fundering opgevraagd. Bij het kadaster vragen wij de eigendomsgegevens en akten van de woning op. Aan de hand van deze gegevens en de opname met alle plus- en minpunten beoordeelt de taxateur de woning. De uiteindelijke marktwaarde werken wij uit in een gedetailleerd taxatierapport. Hierin staat de onderbouwing van de waarde aan de hand van de door ons gekozen referentiewoningen.
Stap 6