Kopen

Kopen

Wij zijn het kantoor op de hoek. Ons makelaarskantoor bevindt zich in het centrum van Steenwijk, in het hart van ons werkgebied. Dit is de omgeving waar velen van ons team opgroeiden en waar wij zelf jarenlang wonen, werken en genieten met onze families, vrienden en gezinnen.

Hier kennen wij de mensen om ons heen, de gezichten in de straat. De plaatselijke winkeliers, de sportvrienden, de onderwijzers, de horeca-ondernemers. Zo horen wij van huizenzoekers en huizenverkopers.

Het kopen van een woonhuis is een belangrijke, emotionele en financiële gebeurtenis. Het is veelal één van de grootste uitgaven in uw leven. Prettig wonen draagt bij aan je goed voelen, het huis moet passen. Of dat nu een klein of groot huis is. Ben je op zoek naar dat droomhuis? Heb je het huis van je dromen op het oog? Dan is dit het moment om HetMakelaarshuis in te schakelen als uw kritische belangenbehartiger bij de zoektocht en aankoop van je nieuwe thuis.

Ons aankoopproces

Stap 1
Aankopen van een woning

Je zoekt een woning en je wilt in dit proces je laten bijstaan door een aankoopmakelaar. Met een goede zoekopdracht weet je net iets eerder welke woningen er op de markt komen en kun je sneller reageren. Daarnaast neemt een deskundige veel onzekerheden weg en begeleiden wij je in het juridische koopproces.

Stap 2
Persoonlijk intake gesprek

Je wilt dat wij je begeleiden bij het vinden van een nieuw thuis. Om jouw droomhuis te vinden, maken wij een gedetailleerd zoekprofiel van je woonwensen. Daarnaast willen wij je leren kennen zodat we heel specifiek kunnen zoeken naar die ene droomwoning. Vervolgens maken wij duidelijke afspraken zodat je precies weet wat je van ons kunt verwachten. Parallel aan deze stap bekijken wij je financiële mogelijkheden.

Stap 3
Huizenaanbod

Elke dag bekijken wij het nieuwe woningaanbod en kijken wij welke woningen aan jouw wensen voldoen. Zodra er een passende woning is worden de gegevens naar jou gemaild. Niet alleen het ‘online’ woningaanbod maar ook de zogenaamde ‘stille verkoop’ wordt door ons doorzocht. Zodra er een woning is die jouw interesse heeft gewekt, plannen we zo snel mogelijk een bezichtiging.

Stap 4
Bezichtiging
Tijdens de bezichtiging begeleiden wij jullie. Wij kijken vooral naar de bouwkundige staat van de woning, de juridische aspecten en mogelijkheden van de woning. Voor jou als zoeker gaat het vooral om het gevoel bij de woning en of de woning past bij de gezinssituatie. Na de bezichtiging bespreken wij woning en mogelijkheden.
Stap 5
Biedingsproces
Wanneer jij verder wilt met de woning maken wij een analyse van de vraagprijs en marktwaarde van de woning en besluiten wat een goede biedingsstrategie is om de woning te kunnen kopen. Hierin nemen wij ook de financieringsbehoefte en gewenste overdrachtsdatum mee.
Stap 6